homepage-with-apps-and-programsDet finns också många sidor på nätet som enbart är koncentrerade på att vara platser där du kan finna kortfattad information gällande appar till telefoner och surfplattor, samt olika program till datorer som kan vara något som andra kan ha nytta av. Många gånger kommer då dessa hemsidor att vara koncentrerade på att erbjuda de olika appar och program som är gratis eller inneha länkar till demoversioner av program som användaren sedan får betala för att kunna använda. Det är heller inte speciellt vanligt att den som skapar en hemsida blandar dessa gällande appar till mobila enheter med vanliga program till datorer.

Nu finns det också de som skapar hemsidor som länkar till fullversioner av andra program, som egentligen är skyddade av licens och copyright. Detta är då en så kallad gråzon där det egentligen inte finns några klara regler. En del har då uppfattningen om att det räcker att lägga upp en information på sidan som informerar om att dessa program enbart är för kännedom och kunskap i utbildande syfte, samt att inga av de program eller appar som länkas till på sidan finns på hemsidans server. En del klarar sig genom att göra på det sättet, medan andra faller på någon liten detalj de inte såg när de skapade sin information.

Vad som är helt klart är att det i någon form är olagligt att vara den som erbjuder eller laddar upp fullversioner av olika licensskyddade program tillsammans med de koder som behövs. Om du som skapar denna hemsida inte faller på det, så kommer det i vilket fall vara ett oetiskt sätt att bedriva en hemsida på nätet och något som alla borde inse med lite normal intelligens. Här handlar det helt enkelt om att stjäla upphovsmakarnas vinster för att kunna vidareutveckla flera program du kan ha nytta av.