learn-to-create-your-own-websiteDet är många som vill skapa en egen hemsida på nätet, men det är egentligen inte så många som vet hur det går till att koda denna sida från grunden. Kanske är detta inte så svårt om du har ett stort intresse för det och på det stora hela är det bara två olika språk som används för att skapa en komplett och modern responsiv hemsida som kan ses i datorer såväl som mobiler. Att koda din hemsida från grunden är naturligtvis att föredra då du alltid har full kontroll över vad som sker i speciella lägen och vilka funktioner som finns samt hur de fungerar på din hemsida.

För att lära sig koda sin egen hemsida finns det två vägar att gå. Det ena är då att verkligen intressera sig för detta och söka efter en bra kurs du kan gå för att få alla de kunskaper som krävs. En annan variant är att söka din information gällande kunskaper som du behöver på nätet eller på annat sett bedriva självstudier med hjälp av böcker du finner i bokhandeln. Nu är detta dock med dagens moderna teknik inte alls det enda sättet du kan lära dig att skapa en modern och mobilanpassad hemsida på, utan numera finns det så kallade CMS system som gör det hela superenkelt.

De mest kända och populära CMS systemen på marknaden är helt gratis och går under namnen WordPress, Joomla och Drupal, där WordPress är den som anses vara den bästa och mest populära. Den som väljer att skapa sin hemsida i ett av dessa system behöver bara lära sig själv användargränssnittet och sedan skriva text och lägga bilder i en mall. Detta har gjort att alla som vill och har intresse för det har möjligheten att skapa sin egen hemsida utan att skriva någon som helst kod.