IT kan betyda många saker, det är bland annat ett namn på en film från 90-talet och det har gjorts en remake på den i nutid. Det är däremot inte denna typ av IT som denna text kommer att handla om. IT betyder informationsteknik och används dagligen genom datorer, telefoner och tv-apparater. Internet kom år 1990 och efter det satte tekniken fart och det tillverkas hela tiden nya sätt att kommunicera med varandra över internet.

E-posten var det som var den första användningen när det kom till information. Genom den kunde alla skicka information till varandra och de kunde också prata med varandra. Du var tvungen att ha en e-postadress men det var lätt att fixa. Det var en revolution inom internet och det var också väldigt stort när det kom. Idag är det inte lika spännande med e-post men det är för att vi har så många andra saker att använda oss av.

E-post kunde användas av företag för att skicka ut reklam och marknadsföring och det var länge det enda sättet att kommunicera på. Detta utvecklades senare till att fler och fler kommunikationssätt skapades över internet. Skype är ett annat sätt att hålla kontakten med vänner och det används också i företag för att ha möten och skicka dokument till varandra. Det går också att använda Skype som telefon för att ringa billigare till varandra. Internet och framförallt datorn gör det också möjligt att skapa och sälja fakturor till företag. Detta hade naturligtvis kunnat gå för hand också men det hade varit betydligt krångligare.

Facebook är det moderna sättet att kommunicera på och det ligger också i tiden med Skype. Whatsapp är ett annat sätt att prata med varandra och du kan ha det på både mobilen och datorn om du vill. Genom internet kan vi skicka, dela och ta emot information från världens alla hörn och det är rätt fantastiskt om du tänker efter. Utvecklingen har gått så pass långt att vi kan kontakta och skicka information till vem vi vill i hela världen. Internet är bra för butikerna också eftersom de kan expandera genom onlinebutiker och kan på så sätt kommunicera med sina kunder. På ett kontor kunde det finnas datorer, telefoner, fax och kopiatorer för att hjälpa till med kommunikationen.

IT har också med telefoni att göra och där har det verkligen skett en stor utveckling. Från det att telefonerna hängde på väggen, till bordstelefoner, mobiler och i modern tid Skype. Att ringa genom sin mobiltelefon har med telefonnätet att göra och det utvecklas ständigt. Det finns länder där folk bor långt ute på landet och dit har telefonin och datorerna ännu inte kommit. Det beror på svårigheterna med att sätta upp telefonistolpar. Kostnaden är en annan fråga.