collect-links-to-your-websiteNär du skapar en egen hemsida så kommer du också att vara den som vill att den ska synas så att du får många besökare. I detta fallet räcker det då inte med att skapa en hemsida, utan du måste även vara den som vet hur det går till att få sökmotorerna att gilla det du har skapat. Här handlar det då mycket om att du har ett innehåll gällande information som är relevant, engagerande och unikt som är skrivet på ett sätt som både sökmotorer och läsare tycker om och kan förlika sig med. Efter detta finns det massor av faktorer i texterna, titel och sidbeskrivningar som kommer att spela in på den effekt du får i sökmotorerna rörande din hemsida.

Allt detta kommer att handla om något som kallas för SEO, sökmotoroptimering, vilket är det som ligger till grund för att sökmotorerna ska förstå vilken vikt din hemsida har i deras placeringssystem på olika valda sökord. Inom detta område finns det då något som kallas för länkbygge eller länksamling. Detta är då något som innebär att den som har mycket länkar in till sin hemsida får ett högre värde, medan de som har många länkar ut förlorar i värde. Inom detta område är det då mycket viktigt att ha kontroll på sina länkar.

Den rådande och största sökmotorn hanterar länkar med ett system som inte gillar köpta länkar eller länkar från irrelevanta eller dåliga hemsidor. Här är det då viktigt att hålla koll på att du verkligen få länkar från sidor som har ett samröre med eller är relevanta för den information du erbjuder på din hemsida. Om en del länkar skulle visa sig att vara irrelevanta eller dåliga är det då bättre att avsäga sig från dessa. för att göra det finns det ett verktyg som går under namnet dissavow.