websiteVad som egentligen utgör en hemsida är den programkod som står som grund för denna och fastställer alla de regler för hur sidan ska visas för den som ser den, samtidigt som det innehåll som finns på hemsidan skapar en plats för de människor som har intresse för detta. Om du enbart har en hemsida som innehåller för mycket information utan några bilder eller olika saker som kan utföras på den, kommer den snart att bli en plats som inte är så speciellt välbesökt. Detta gäller då i det fall som din hemsida inte är av en typ där enbart information är att föredra.

Hur som helst så finns det två olika sätt att skapa en hemsida från grunden och detta är valet av att inneha en statisk hemsida som egentligen bara kan läsas i datorer och på stora skärmar. Det andra är det moderna valet av en mobilanpassad hemsida för att alla besökare ska kunna interagera med den i alla förekommande enheter som kan anslutas till Internet. Idag är det självklara valet en mobilanpassad hemsida som då även går under namnet responsiv hemsida. Detta med anledning av att fler än 50 procent av alla Internetanvändare idag ansluter till nätet via mobiler och surfplattor.

Vilket val av design du än gör så kommer detta inte att göra någon skillnad på vilken typ av hemsida du kan skapa och vilken typ av information eller funktioner du kan ha på den. Här kan du i bägge dessa lägen välja att ha nedladdningsbara filer och precis den information du önskar. Ibland kommer det även fortfarande att vara en fördel att välja en sida skapad med den gamla tekniken, men detta är endast i sällsynta fall där du enbart vänder dig till personer som ser dig via datorer. Detta är allt som utgör och lägger grunden för en hemsida på nätet.